Masurarea sistemului de prindere

Cupa sapat Hitachi ZAXIS

Masurarea sistemului de prindere la excavatorul tau

Doua dintre intrebarile frecvente pe care le primim sunt: ce cupa este potrivita pentru excavatorul meu si mele si daca cupele sunt universale?

Exista cupe universale?

Pe scurt: Nu.

Cu toate acestea, exista cupe ce se vor potrivi la alte excavatoare decat  cele pentru care au fost concepute. De exemplu, o cupa pentru excavatorul JCB 801 standard se va potrivi pe un excavator standard Kubota KX36 sau o cupa pentru excavatorul Bobcat X335 se va potrivi si pe un excavator Volvo ECR58.

Un alt factor important este daca excavatorul este echipat sau nu cu o cupla rapida. Este cunoscut faptul ca producatorii au conceput cuple rapide care sa poata fi utilizate doar pe excavatoarele produse de ei insa exista si cuple rapide universale care pot fi atasate oricarui tip de excavator. De exemplu o cupla rapida produsa de Kubota poate fi atasata unui excavator Yanmar.

Excavatoarele cu tonaj cuprins intre 12 si 22 tone sunt echipate de obicei cu sisteme de prindere rapida iar dimensiunile sistemului de prindere de pe cupa de foarte multe ori este identic cu cel al altor producatori.

Care cupa este potrivita pentru excavatorul meu?

Daca nu suntem siguri ce cupa este recomandata pentru excavatorul tau de cele mai multe ori iti vom solicita cateva dimensiuni de la o cupa pe care o folosesti deja. Chiar daca nu esti o persoana foarte tehnica, masurarea dimensiunilor sistemului de prindere a unei cupe este mai simpla decat iti poti imagina. Ghidul de mai jos te va face sa intelegi cat de usor poate fi acest proces, iar noi ne vom asigura ca primesti cupa potrivita.

Cum se masoara dimensiunile sistemului de prindere de pe cupa excavatorului meu?

Instrumente necesare:

  • Subler pentru determinarea precisa a diametrului bolturilor
  • Ruleta sau rigla pentru masurarea distantei dintre centrele bolturilor si distanta interioara a urechilor de prindere. 
  1. Diametrul bolturilor.

Confirmare dimensiuni prindere - distanta intre bolturi

Masurarea diametrului boltului este mai simplu decat pare. Scoateti unul din bolturile cupei si masurati diametrul acestuia. Puteti folosi o ruleta, insa este recomandata folosirea unui subler. Daca folositi sublerul masurati boltul in zona in care exista cea mai mica uzura. Diametrul boltului necesar poate fi obtinut si prin masurarea interiorului bucsei aflate pe cupa insa trebuie luat in considerare uzura existenta la cupele folosite intens.

Exista cateva excavatoare la care diametrul dintre cele doua bolturi difera. Verificati si acest lucru!

  1. Distanta intre urechile de prindere.

Confirmare dimensiuni prindere - Distanta intre urechi

Distanta dintre urechile de prindere reprezinta zona in care se va fixa bratul excavatorului si eclisa acestuia. Folosind o ruleta, efectuati masuratoarea in zona cu uzura cea mai redusa.

La fel ca in cazul bolturilor, exista unele excavatoare la care dimensiunea dintre urechile de prindere a bratului difera de dimensiunea dintre urechi la eclisa.

  1. Distanta dintre bolturi

Ultima cota de care avem nevoie pentru a gasi cupa de care aveti nevoie este distanta dintre bolturi.

Aceasta este de fapt distanta dintre bolturi din centrul primului bolt pana in centrul celui de-al doilea bolt.

Modalitatea cea mai simpla de masurare este folosind ruleta sau o rigla.

Daca centrul bolturilor rezultat in urma prelucrarii din fabrica nu mai este vizibil masurati distanta de la marginea din fata a primului bolt pana la marginea din fata a celui de-al doile bolt.

  1. Dimensiunea si tipul de blocare al bolturilor

O alta cota la fel de importanta o reprezinta dimensiunea sistemului de blocare pentru bolturi si tipul acestuia. Acesta difera de la un producator la altul.

Speram ca acest articol sa va fie de folos in gasirea dimensiunilor cupei ce se potriveste la excavatorul tau.

Daca aveti intrebari nu ezitati sa ne contactati prin intermediul formularului de contact sau sa ne sunati la numarul de telefon: 0734924430.

Facebook
Twitter
Lame si pluguri de zapada implemente.ro

11 Motive Pentru A Alege Plug Zapada Produs De Plasmacut Iasi

Plugul de zapada produs de Plasmacut Iasi este esential pentru indepartarea zapezii in zilele geroase de iarna. Compania, cu traditie in productia de utilaje, ofera un design inovativ si durabilitate crescuta. Multi clienti sunt multumiti de usurinta de utilizare si serviciul exceptional oferit. Preturile sunt competitive, iar produsul vine cu o garantie generoasa, fiind disponibil la nivel national. Plasmacut Iasi reprezinta alegerea perfecta pentru cei care cauta eficienta si calitate.

Read More »
cupe excavator second hand

De ce sa nu cumperi cupe excavator second hand: Un ghid detaliat

Achizitionarea de cupe excavator second hand poate fi tentanta din cauza preturilor mici, dar vine cu multe riscuri. Defectele ascunse, durata de viata scurta si lipsa garantiei sunt doar cateva dintre problemele pe care le poti intampina. Expertii recomanda achizitionarea de echipamente noi sau reconditionate pentru a evita pericolele si costurile suplimentare. Insa, economiile pe termen scurt pot duce la pierderi majore pe termen lung.

Read More »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cauta...